NAPUCHE

A játék

A NAPUCHE a „Code13” csapat legújabb szobája!

NAPUCHE - ...mikor újra felkel a nap.

A jövőben nem vízből vagy élelemből lesz egyre kevesebb, hanem napfényből!

Az 1950-es években kalandorok egy csapata Közép-Amerikában fosztogatott. Fosztogatásaik során számos ősi maja kincs is a birtokukba került, köztük a maja napisten, NAPUCHE aranyszobra is. Tudták, hogy a szobor mágikus erővel rendelkezik, és Mexikóban berendezett titkos bunkerükben azon munkálkodtak, hogy a szobor által felélesszék a napistent és általa képesek legyenek aranyat csinálni. Ám ekkor kitört a mexikói polgárháború, ami miatt mindent hátrahagyva, hirtelen el kellett hagyniuk bázisukat, amely azóta is érintetlen maradt.

A napisten szobrának elrablása után tudósok arra lettek figyelmesek, hogy a nappalok napról-napra rövidülnek, az éjszakák, a sötétség pedig egyre hosszabbra nyúlik. Tudományos magyarázatot nem találtak erre. Ám a maja kultúrát kutató régészeknek napjainkban sikerült megfejteniük egy maja feljegyzést, mely pontosan leírja a fenti történetet.

A maja jóslat alapján sikerült beazonosítani a bunker földrajzi helyét is, ahol a kalandorok a napisten szobrát hagyták. Ám az is szerepel a szövegben, hogy az átok szerint, ha a bunkerbe való belépés után 60 percen belül nem élesztik fel a napistent, a világra örök sötétség borul.

Egy bátor és jóeszű csapatra van most szüksége bolygónknak, hiszen csak egyetlen esély van.
Gyertek, és legyetek Ti azok, akik megmentik az emberiséget az örök sötétségtől!

Figyelem!
A Napistent nem elég megtalálni! Fel is kell éleszteni! És hogy honnan fogjátok tudni, hogy sikerült-e? Tudni fogjátok!

A NAPUCHE szabadulószoba ötvözi a múlt eszközeit a modern technikával. Sok elektronikus furfang, meghökkentő feladvány, fények és árnyak, hangok és hiteles játékkörnyezet vár Benneteket!

Kíváncsi vagy mások milyennek találták a játékot?
Kattints ide és elovashatod az Esc-Apes szabadulószoba-tesztelő csapat részletes véleményét a pályánkról!